FA Nieuwsbrief oktober 2018

Jaargang 7 nummer 4

In deze Financieel Actief Nieuwsbrief:

Pensioen

Wetsvoorstel Verzamelwet Pensioenen 2019 ingediend bij Tweede Kamer | Kort bericht
Nieuwe vragen en antwoorden pensioen gepubliceerd door CAP | Kort bericht

Kapitaalverzekering

Uitkering kapitaalverzekering eigen woning na overlijden | Artikel

Eigen woning

Banken gaan aflossen op aflossingsvrije hypotheek stimuleren | Kort bericht

Wetgeving in parlement

Op de hoogte blijven van de laatste parlementaire ontwikkelingen? Kijk dan bij het Overzicht (financiële) wetgeving in parlement en recent aangenomen wetgeving.

Hoewel bij deze uitgave de uiterste zorg is nagestreefd, aanvaarden auteur(s), redacteur(en) en uitgever geen aansprakelijkheid voor eventuele (druk-)fouten en/of onvolkomenheden.

Artikelen 

Uitkering kapitaalverzekering eigen woning na overlijden

Vraag:
Door het overlijden van een van de huwelijkspartners komt een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) tot uitkering. De vrijstelling van de achterblijvende partner is lager dan de uitkering. Hoe werkt de vrijstelling van de KEW dan?

Korte berichten 

Nieuwe vragen en antwoorden pensioen gepubliceerd door CAP

Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) van de Belastingdienst heeft recent weer enige vragen en antwoorden gepubliceerd. Het betreft vragen en antwoorden die al eerder waren gepubliceerd, maar zijn herschreven en soms flink uitgebreid.

Banken gaan aflossen op aflossingsvrije hypotheek stimuleren

In opdracht van de gezamenlijke banken start de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) start op 1 oktober de publiekscampagne ‘Word ook aflossingsblij’. Banken vinden het namelijk belangrijk dat mensen met een aflossingsvrije hypotheek goed nadenken over hun financiële situatie aan het einde van de looptijd.
Klanten met een aflossingsvrije hypotheek kunnen in de toekomst tegen veranderingen aanlopen die van invloed zijn op hun financiële situatie, zoals: